Van 01/01 tot en met 31/12/2025
Openingstijden op maandag, dinsdag, woensdag, donderdag, vrijdag en zaterdag van 10.00 tot 18.00 u.
Présentation
Werkplaats van biologische fairtrade chocolade in Beaufort. Ontvangst door Paul Keruel, meesterchocolatier.
Ontvangst van groepen na reservering.
Onze delicatessen zijn 100% zuivelvrij, glutenvrij en biologisch... we garanderen geen dierlijke vetten en de traceerbaarheid van al onze producten (zoveel mogelijk uit de Vercors). Onze productie respecteert het milieu en de mensen.
Laat je verleiden door onze klassieke en creatieve repen, proef onze unieke smaken (pate à tartiner, malakoff,...), reis naar Sao Tomé met onze verrassende bonen, waag je aan gastronomisch genot "in de keuken"...
Eén boon, één oorsprong: het eiland Sao Tomé, in de Golf van Guinee. Maak een rondleiding en ontdek hoe de bonen worden getransformeerd tot chocolade.
Kom bij ons langs voor een gastronomische pauze! Proef onze warme chocolademelk, bonbons, ijsjes, drankjes, enz. De tijd staat stil om nieuwe energie op te doen en te genieten van een uitzonderlijk uitzicht.
Getuigenissen door "des racines & des ailes", en labels: Collège culinaire de France, Gault et Millau, de Ferme en Ferme, le rallye de la gastronomie...
Jong en oud kunnen de magie van een chocoladefabriek beleven, het hele jaar door, in een warme sfeer, of het nu met Kerstmis, Pasen of de zomer is... elk seizoen wordt in onze chalet in de kijker gezet.
Ons verhaal begint in het kleine dorpje Beaufort-sur-Gervanne, in het hart van het Regionale Natuurpark van de Vercors. Aan het einde van het mooie weggetje dat het dorp uit slingert, ligt onze biologische en fairtrade chocoladefabriek, waarvan de naam verwijst naar de garrigues die haar omringen: LA FRIGOULETTE.
In de koelte van onze kleine werkplaats met bioklimaat maken en verpakken we met de hand een heerlijke chocolade, gemaakt van biologische cacao uit de 1e groeifase van een fairtradeplantage op het eiland São Tomé. De beste bonen ter wereld!
De oprichter, die al vroeg campagne voerde voor traceerbaarheid en verantwoord eten, wilde "echte chocolade" in ere herstellen, chocolade met het label Bio-Fair Trade die op milieuvriendelijke wijze wordt geproduceerd om de producenten op de archipel een fatsoenlijk inkomen te garanderen (met onze partner KAOKA). Frigoulette is Bio Partenaire® gecertificeerd, Fair Trade door Ecocert.